February 9, 2022
Äntligen släppta restriktioner och det vill vi såklart fira lite extra! Onsdagen den 23 februari arrangerar Portucastas / Wines & Co vinprovning på Englaporten i Sundsvall.Tid: 19:00 – 21:30 Ta med dina vänner, kollegor eller kunder och prova det bästa av portugisisk vin, i en härlig miljö på Englaporten i Sundsvall. Vi startar kvällen med Läs mer …
January 27, 2022
Vi har tre sort viner som kommer från tre olika regioner nämligen Bairrada, Douro och Minho QMF Blusch Quinta da Mata Fidalga är en producent i Bairrada -regionen i Portugal med en yta på 23 hektar vingårdar, stödd av en källare med den modernaste vinframställningsutrustningen. Alla druvor som används i våra viner är från vår egen produktion, vilket säkerställer överlägsen Läs mer …
January 27, 2022
Quinta do Paral ligger nära Vidigueira i hjärtat av Portugal och täcker 100 hektar mark. Med sina mjuka kullar och vida öppenhet erbjuder Alentejo-regionen ett helt unikt landskap. Den utmärkta kvaliteten på druvsorterna gör att vi kan producera högkvalitativa viner som uttrycker Alentejos särprägel. With a passion for ancient varieties, many in rather old vineyards such Läs mer …
January 26, 2022
Vinregionen Alto Douro är ett enastående exempel på en traditionellt vinproducerande region. Alla dessa viner kommer från terrasserna (se bild) som omger floden Douro och dess bifloder, där väggar av skiffer stödjer vingårdarna som är fulla av vita eller röda druvor. Vinet är mörk rubinfärg och har en intensiv arom av mogna röda frukter, på munnen Läs mer …
January 21, 2022
Den Portugisiska vin regionen Algarve täcker samma yta som när man till vardags pratar om Algarve. Regionen är klassificerad som Vinho Regional (VR), och är lokaliserad vid Portugals sydkust. Regionens vin industri drivs av den lokala turistekonomin och väldigt få viner härifrån exporteras utomlands. Remexido var en sorts Algarve Robin Hood, eller åtminstone var det Läs mer …
December 18, 2014
Lbv- (late bottled vintage)- they are some of the oldest Port wines, the contact with air (oxidation) took place several years, so the wine is naturaly protected agains the air..their consumption after opened is about 1 week, but even if opened 2 or 3 months will be dificult to understand if they are changing..doesnt afect Läs mer …