Pub-, Hotell- och Restaurang kunder kan handla vin från Portucastas: Det krävs att du som kund har ett serveringstillstånd och ett kundkonto för att handla vin i vår webbshop. När du registrerar er för första gången på Portucastas.se bifogar ni en kopia på ert serveringstillstånd, det kan skickas via mail till info@portucastas.se. Tillståndet bifogas till vårt kundregister, det innebär att ni inte behöver skicka in den för varje enskild order. Därefter kan ni börja handla så fort ni får en bekräftelse att vi har registrerat Er som kund. Endast ägare eller firmatecknare får handla av oss. I annat fall krävs fullmakt från någon av dem.

Villkoren gäller om inget annat överenskommits mellan er som köpare och oss på Portucastas AB. När ert köp har genomförts skickas leverans snarast, Portucastas fakturerar er med ett betalningsvillkor på 14 dagar netto. Ett ordererkännande skickas till er registerade mailadress direkt efter ni genomfört er beställning. Alla produkter är normalt lagervaror och finns för omgående leverans. Det kan dock hända att någon produkt kan temporärt ta slut, då kommer vi omgående att informera er som kund. Portucastas AB betalar alkoholskatten och levererar varorna till er restaurang, hotell, pub eller nattklubb. Portucastas fakturerar i svenska kronor. För restaurangkunder redovisas priser exklusive moms.

För restaurangkunder är minsta antal flaskor som går att beställa 12 st per sort, totala antalet flaskor säljs per dussin. Försäljning av lösa flaskor förekommer inte. Det är inte heller möjligt att blanda olika produkter i en låda. Normalt är leveranstiden tills dess att varorna levereras är 1-4 arbetsdagar, beroende när under dygnet som Ni har lagt Er beställning. Portucastas har ett mycket bra samarbete med en stor, rikstäckande distributör. Vi kan därför erbjuda bra priser till alla våra restaurangkunder. Priset skiljer sig beroende på vart i landet godset skall levereras. Varorna ska kunna tas emot av beställaren på avtalad tid. Följesedel bifogas alltid med frakthandlingarna. Ej mottagna varor returneras till Portucastas AB, då debiteras kunden en avgift som motsvarar våra frakt- och hanteringkostnader. Vår lagerpersonal går igenom varje order innan den lämnar vårt lager. Skulle varan ändå vara felexpedierad vid ankomst åtgärdar vi det omgående och kostnadsfritt.

Vissa av Portucastas viner finns också tillgängliga för beställning hos Systembolaget. För att beställa dessa klicka på länken och du kommer att omdirigeras in på www.systembolaget.se och deras e-handelsportal. För beställning av dessa gäller Systembolagets köpvillkor.

Lagring av uppgifter I samband med registrering godkänner ni att Portucastas AB lagrar och använder era företagsuppgifter för att fullfölja våra åtaganden gentemot er. Vi reserverar oss mot skrivfel, prisändringar och slutförsäljning. Vi förordar ej  beställningar via e-post eller telefon, men givetvis är vi alltid tillgänglig att hjälpa dig som kund. Det är beställarens ansvar att se till att samtliga kontaktuppgifter som uppgivits är korrekta. Ordern kan normalt inte ändras eller avbeställas efter beställningstillfället. Portucastas  förbehåller sig rätten att neka kund att handla t.ex. vid misstanke av missbruk eller om beställning sker i annans namn. Köparens IP-nummer loggas alltid och vid bedrägeriförsök kommer Portucastas AB att bistå polisen med nödvändiga uppgifter för att kunna spåra upp beställaren. I samband med beställning genomförs en automatisk kreditupplysning av ert företag.